Terapija za posameznike, pare in družinska terapija

Vsakomur se zgodi, da se znajde v stiski, da zaide v položaj, ki je na videz brezizhoden. V takem trenutku vam lahko pomagam pri iskanju rešitve z individualno, partnersko ali družinsko terapijo, ki jih izvajam po modelu relacijske družinske terapije.

Relacijska družinska terapija je inovativni model, ki ga je razvil prof. dr. Christian Gostečnik. Primarna družina v navedeni modaliteti predstavlja osnovno celico, ki definira vse naše prihodnje odnose.

Zmotno je razmišljanje, da je terapija namenjena zgolj posameznikom, parom in družinam, ki se znajdejo v posebno zahtevnih situacijah. Namenjena je namreč tudi vsem tistim, ki bi si želeli poglobljeno pogledati vase in posledično svoje življenje doživljati bolj polno, pristno, izpolnjeno, v večji harmoniji s partnerjem, z družino in s samimi seboj.

S terapevtovo pomočjo in podporo je mogoče hitreje prepoznati in razumeti čustva, razmišljanja ter vzorce vedenja, kar zagotovo pomeni pot do mirnejšega in bolj harmoničnega življenja.

Igralna terapija

Kadar stres napreduje do faze, ko postane kroničen, to se zgodi, če ne ukrepamo pravočasno, se lahko otrokova napetost izrazi tudi telesno in takrat je najbolje poiskati pomoč strokovnjaka – psihoterapevta.
Bolj ali manj težke osebne izkušnje vsakogar kdaj pahnejo v stisko, še posebej otroke. Velikokrat se namreč zgodi, da otroci določeno izkušnjo doživljajo in čutijo zelo intenzivno, vendar ne vedo, kaj naj s tem naredijo, kako naj se s čustvom soočijo, kako naj ga predelajo. Ob strokovni podpori svetovalca, je izhod lažji in hitrejši.